Oh I-City - Aku sudah tidak teruja


Malam tadi adalah kali ke 2 aku dan family ku jejak tapak kaki ke I-City...kali pertama pergi sebelum puasa hari tu...Dalam bulan julai..Masa tu kena bayar parking Rm1 ke Rm2,aku pun lupa....Memang teruja gilos....terasa jakun jer masa sampai kat sana...
Cerita keterujaan aku tu kat sini  bersantai di I-City

 lebih kurang macam ni la dialog masa mula2 sampai dulu...
"Waaaauuu....cantiknya....ngeeeeeeeeee.....mengasyikkan la...."
"Kalau setakat bayar 2 hengget untuk parking,tiap2 malam rasa nak lepak sini"
"Baguslah diorang ni...bayar murah giler nak masuk sini...tak padan dengan kos yang diorang keluarkan untuk bayar karen yang diorang gunakan..."
"Uhhhh...ramainya pengunjung ...nak jalan pun susah...ramai sangat orang"
********************************
Tapi dialog malam tadi berubah terus....
"Eh.........kena bayar 10 hengget lak nak masuk parking kat sini..mahalnya"
Eh....naper tak ramai macam dulu erk?Tapi still ramai lagi la...
"Ehhhh...Naper banyak lampu yang dah padam"
Dan banyak gak yang sebelum ni ada dah takder sekarang ni...naper buang erk?Rama2 dah takder..

**********************************
Dan rasanya untuk yang ke 3 kali kami ke sana...kami akan berpikir banyak kali dahulu untuk ke sana....Suasana dan pemandangan tak seperti dulu lagi....melainkan jika ada sebab munasabab seperti malam tadi...

22 ulasan:

♥♥syahadah♥♥ berkata...

dah kena bayar ke..alamat nye tak pergi dah lahh

ASSOYFINGER67 berkata...

I-city...tak pernah nak pegi..kata orang ramai sangat..aku phobia..huhu

Yan berkata...

Iman, I-City ni belakang umah akak je.. Tp sampai la.. tak penah sampai pun..heee..

sweetsal berkata...

tak best dah ke?..ingat nak jugak pegi sana, tak pernah pegi lagi ni..

Encik MamaT berkata...

hehe... mahainya... p naik beskal udah la...

blog-tips-kurus berkata...

laaaa...rm10 ke? BATALkan je la niat suci murni nak pegi...

kuman berkata...

la memang excited.. dah kali kedua mmg banyak la tak kena hehehe
kuman "november rain.." Entry

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

akak pun dah pegi 2 kali.. weekdays parking rm1, weekend rm2.. skrg dah rm10?? tak pegi dah la nampaknya.. hehehehe...

Iman berkata...

♥♥syahadah♥♥ :
Aaaa..dah kena bayar...tapi bayar Rm10.00 untuk satu kereta la...
sebelum ni kena bayar RM1 jer...huhuhu

Iman berkata...

ASSOYFINGER67:
Dulu teruja daku nak pi...tengok dalam fb semua orang bergambar dekat I-City...
Tapi memang teruja gilos pertama kali sampai...bayar parking pun 1 hengget jer...
***Lampu pun dah banyak yang kurang***
P/S penaja:Kalau tak pi lagi...boleh la pi sekali...hehehe

Kamsiah berkata...

salam
makin lama makin kurang keterujaanya...:)

IMA ROHAIDA berkata...

i-city dah xmenarik skrg nie..parking pun dah kna byr...:(

Iman berkata...

Yan:
Hehehe..kak...naper tu kak...sebab tak heran kah?hehehe

Iman berkata...

sweetsal:
Tak best sekarang ni sebab sebelum ni dah pergi dan kali ke 2 dah banyak kekurangannya...

Tapi bagi yang belum pi,pi lah....seronok bawak anak2 gi sana...

Iman berkata...

Encik MamaT:
hehehehe...jom kita naik beskal je pi sana...hahaha...
tapi saper yang taknak bayar RM10,parking la luar kawasan....lepas tu jogging la sikit...hehehe

Iman berkata...

blog-tips-kurus:
Aaa..dah kena bayar RM10.00...Tapi berbaloi lagi kot bagi saper yang tak pi lagi...merasa sikit...:)

Iman berkata...

kuman:
Hehehe...betol Cik Kuman...banyak sangat dah kurang nya...sebab kita dah pi dah sekali dulu..kita tahu apa yang ada,apa yang takder...

tapi bagi yang belum pi...seronok la...

Iman berkata...

MaDiHaA a.k.a Ratna:
AAa...kak..dah rm10.00...saya pun rasanya tk pi dah kot kalau ikut hati saya..tapi tak berani nak cakap la sebab takut sedara dari kampung nak pi jalan situ...terpaksa la...

Iman berkata...

Kamsiah:
Yupp...betol tu kak...saper yang dah pi..tahu ler...hehehe

Iman berkata...

IMA ROHAIDA:
Yezzza...betol tu...

:: Zanna :: berkata...

cantiknya bila la nk sampai yer.. :)

hafidzah hafidz berkata...

a'ah..memang dah tak best lagi..biase je..