Bersantai di I-City

Tatkala melihat gambar rakan di facebook berlatar belakangkan pokok yang berwarna-warni,hati aku tertanya2 di manakah tempatnya?Wow!!!Cantik dan memukau pandanganku...Dalam hati "kalau dekat2 ni kan best...dapat bawak anak pi jalan2 kat situ" Mana tidaknya....suasana yang digambarkan bagaikan mereka bergambar di luar negara berlatar belakangkan suasana yang cukup memukau...
Bila diselidik....hehehe...dekat jer...di Seksyen 7, Shah Alam,Selangor dan dikenali sebagai I-City...
Aper lagi...terus pujuk hubby pergi dengan alasan mesti Balqis seronok dapat tengok pemandangan pokok dan binatang yang bercahaya...

Akhirnya sampai gak aku dan family kat I-City....muahahaha
Hanya gambar yang boleh menerangkan aper yang tersirat di situ...

Dikelilinggi hutan yang bercahaya...aku teruja....hahahha....
Pastinya Balqis teramat teruja pabila melihat haiwan seperti rusa,harimau dan bangau yang bercahaya...
Sempat lagi Hubby snap gambar aku tengah berborak dengan mak...mak!!!!Ilebiu mak...I miss you so much...

Pokok buah-buahan yang bercahaya...yum!!!yumm!!!
Huhuhu.....Ku dapat gapai bulan yang tinggi...
Bagaikan berada di alam fantasi..

Pemandangan binatang yang bercahaya....
Bukan main seronok Balqis di I-City

Seronoknya dapat bersantai berssama keluarga...










Sedikit Info yang dipetik dari Metro pasal I-City:
  1. I-City memiliki status Koridor Raya Multimedia (MSC) yang dianugerahkan status Taman Antarabangsa oleh kerajaan Selangor.
  2. Terkenal sebagai bandar lampu digital dan juga destinasi pelancongan di Malaysia yang menggunakanteknologi lampau LED canggih.
  3. Bandar komersial integrasi dengan kos pembangunan RM2 billion,dilengkapi 20 megabit sesaat hubungan jalur lebar.
  4. Kira-kira 5,000 pengunjung berkunjung setiap malam dan bilangan itu bertambah kepada 10,000 pengunjung pada hujung minggu.....
BAGAIMANA KE SANA:
Ikut laluan Lebuhraya Persekutuan ke Shah Alam.Di sepanjang jalan,anda akan melihat papan tanda menuju ke I-City.Ambil susur keluar ke tol Batu Tiga.Ikut laluan ini sehingga anda melihat stesen minyak pertama BHP di sebelah kiri.Pastikan anda tetap berada di sebelah kiri dan ikuti papan tanda ke I-City..

6 ulasan:

Jijahh @ f.k berkata...

wahhh cantik nye .... nanti nak pegi gak la ...

Ecomel berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ecomel berkata...

post kita sama la pasal i-city..cantik kan.. tp ari tu pegi mcm xde pun castle tu.. katne yek? pak guard pun sibuk tiup2 wisel xbg org dkt dgn binatang2 bercahaya tu..

Iman berkata...

Jijahh @ f.k:memang terpegun mula2 sampai kat sana...macam tak caya lak...rasa nak pi lagi lain kali...anak2 bukan main suka lagi...pergi...jangan tak pergi...hehee

Iman berkata...

Ecomel:pak guard tu memang...hehhee...castle tu kat parking bertingkat...hjung jalan lak ada gerai2...

charlie N angels berkata...

fuhhh... mcm kat oversea la plak...brapa henggit ler bil "karen" diorang bayor bulan2 yo...heheh