JOM BERCUTI DI LANGKAWI

Cerita 1 💜💙

Hujung bulan 7 hari tu...terpikir nak gi mana la cuti panjang awal bulan sembilan..amik cuti 3 hari..dapat 10 hari..best wehhh....  Last minit hari tu cuba booking Rpp kat Langkawi tarikh 9 - 15 hb 9..kiranya 7 hari 6 malam....ada lak kosong tarikh tu...


Cara booking RPP....https://teratakimpianibu.blogspot.com/2018/09/cara-booking-rumah-peranginan.html

Alhamdulillah...cuba2 jer mohon dulu...berjaya...balik rumah..bincang ngan en suami...diluluskan jugak...esoknya intai tiket flight...dlm rm250 pergi balik untuk sorang...ok la harga tu..kira dah murah sebb tarikh tu dah kira cuti umum dah tu...👏👏

TIKET PERGI 

TIKET BALIK 

PERGI TAK AMIK BAGGAGE - BALIK JER AMIK UNTUK SEORANG 20 KG - memang niat takmo shopping...manalah tau iman tak kuat.. hehehe



Jadi tiket flight dah lepas rm750.00 untuk 3 orang...
Dah berjaya booking tiket flight...baru bayar Rpp...Rm600 untuk 7 hari 6 malam...deposit tak payah sbb nanti kena bayar kat sana...kalau pergi sebelum ni kat rpp Cameron dan Kenyir kena bankin terus deposit..nanti kita boleh claim balik ...



Selesai dah urusan penting untuk penginapan dan pengangkutan ke sana...👍👍...
Dalam masa sebulan bulan ogos tu....ada masa free...terus googel cari maklumat pasal Langkawi...tempat2 menarik dan tempat makan best...kami memang nak ke Langkawi kali ni memang betul2 nak bercuti...jalan2..makan2..bukan nak shopping...

***Carian Tempat2 menarik di Langkawi***

1.🌸Upsidow (rumah terbalik)🌸

2..🌸Crocodile Adventure land 🌸

3..🌸 Langkawi Wildlife Park🌸

4..🌸Art In Paradise(muzium 3d)🌸

6..🌸Muzium 5D ( Believe Langkawi)🌸

7..🌸Makam mahsuri🌸

8..🌸Muzium laman padi🌸

9..🌸Herbawalk langkawi(taman herba)🌸

10...🌸 Kompleks kraf langkawi🌸

11..🌸Oriental Village langkawi🌸

12..🌸Mardi Langkawi Agro Teknologi Park🌸

13...Buffalo Park

14..🌸Nusantara gamat🌸

15..Idaman Suri

16..Haji Ismail Group

17..🌸Taman lagenda pulau langkawi 🌸

19..Langkawi Adventure and X - Treme Park - jumpa maklumat ni kat fave semasa intai2 voucher Langkawi


Detail berkenaan tempat2 menarik di lagkawi boleh klik sini - alamat / waktu opersi dan harga tiket

Tiada ulasan: