Langkawi (Part 3)

Hari Pertama Di Langkawi....3.00 petang


Naik Cable Car - Tiket Rm15.00




Huhuhu...tingginya.....Puncak itu pastiku tawan....
Gunung Mat Cencang.....Ada cerita di sebalik nama gunung ni......


Jom naik....


Tingginya......
Terbuai2 di tengah awan....
Dari jauh kelihatan Air Terjun Telaga Tujuh.....
Chek Point yang pertama...Kami tak turun kat sini sebab nak turun kat chek point yang ke2...Paling tinggi dan best....


Dah sampai kat atas....
Akhirnya......Dah sampai kat atas....makkkkkk....tingginya....gayat den...


Jambatan inilah yang aku teringgin sangat nak naik jika sampai di Langkawi....Terpengaruh tengok  dalam citer2 kat dalam tv....hehehe
Kanak2 jakun.....ngehngeh....Yeyhaaaaa.....akhirnya dapat gak jejak kaki kat atas jambatan ini....huhuhu
Pemandangan dari atas jambatan.....Dari sini boleh nampak Selat Melaka dan Sempadan Malaysia dan Thailand (orang kata la)...tapi sayangnya tak berapa jelas sebab kabus....huhuhu
Macam naik helikopter lak rasanya bila pandang kat bawah...hehehe...padahal  helikopter pun tak pernah naik lagi...
Setelah lama berjimba kat nun di atas....akhirnya kami dah nak turun bawah.....

Note : Babai cable car...Insyaallah kalau umur panjang,aku bawak family aku lak yer...


*** Bersambung....

24 ulasan:

HaNTwO berkata...

wowwww bestnya.....cable car kat langkawi ni lagi gayat daripada genting

Fadzli Amir berkata...

best....penah naik ni...tapi masa nak naik tu beratur punya la panjang...cuti sekolah, org ramai bangat...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

pulau langkawi memang best....

Hezesuze berkata...

aduaaii akak gayat uols time nak naik tu....xdan nak terjah jambatan tu serammmmmmmm

Mama Kembar 3 berkata...

bestnya... mama dah pi 2 kali dah, tapi still rasa nak naik lagi cable car tu hehehe.

PuanBee berkata...

best g langkawi yer..akk tk sampai2 lg nih!

Solihin Zubir berkata...

cable car langkawi sy blum pnah naik..
pnah naik kat genting ja.. huhu..

bun_nee berkata...

bestnye g langkawi.. bila la nk sampai ni

LyNn HaMzAh berkata...

walaupun dah banyak kali ke langkawi tapi lynn x pernah lagi naik cable car nie...

RuSh D berkata...

wah,best btol...

Andaman dan Koleksi Imma | -RuSh D-

Norgadis Labuan berkata...

bestnya... saya belum pernah p Langkawi.

Iman berkata...

HaNTwO:

Tak pernah naik cable car genting....
tapi yang langkawi ni memang tinggi rasanya....huhuhu

Iman berkata...

Fadzli Amir:

Masa kami pergi ni orang tak ramai......tak payah beratur pun...betol tu...menurut pemandu pelancong kami,kalau cuti sekolah,baik takyah naik...beratur samapi berjam2...huhuhu

Iman berkata...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™:

Memang best...tapi kalau pi dengan family lagi lebih bermakna...

Iman berkata...

Hezesuze:

Saya tak rasa sangat kegayatan tu...kawan saya siap tutup mata masa naik cable car tu...pucat lesi muka...

Iman berkata...

Mama Kembar 3 :

Memang best kan...kalau pi Langkawi lagi,memang akan naik lagi cable car ni...dengan family lak...

Iman berkata...

PuanBee:

Best kak....tapi tak berapa nak bermakna sebab pi kursus...kalau pi dengan family alangkah bestnyer...inyaallah next time...huhuhu

Iman berkata...

Solihin Zubir:

Kita terbalik la...akak naik yang Langkawi awak naik Genting...akak tak pernah naik yang Genting...Hehehe

Iman berkata...

bun_nee:

best...semestinya meninggalkan kenangan yang indah....insyaallah

Iman berkata...

LyNn HaMzAh:

best Lynn...pengalam yang sukar dilupakan...hehehe

Iman berkata...

RuSh D:

Memang best....

Iman berkata...

Norgadis Labuan:

Saya pun baru pertama kali sampai...tapi cukup mengujakan....huhuhu

AngahSayang2314 berkata...

wah akak kesana tujuan kursus ke??

makdara TERdiva berkata...

huaaaa..last month pegi sana tak singgah kat cable car ni..sbb org terlalu ramai...grrrrrr