Ais Blended!!!Gaya macam Mengidam!!!!



Kredit Sini
Semalam balik keje tetiba tekak terasa sesangat nak minum  ais blended....tapi nak air mangga jer...macam orang mengandung lak...lebih daripada mengidam rasanya...hehehe...
penangan ais blended kat pasar tani la ni...memang kawww kawww punyer!!!!


Niat hati nak singgah la kat kedai buah masa balik rumah.....last2 tengok ada buah jambu jer...Takmo la...kang aku dah kata nak buah mangga jer....Hukhukhuk....


Petang nanti nak gi pasar Chow Kit....baru banyak pilihan skit....nak kirim??Hehehe...meh kita sama2 buat ais blended...
Kredit  Sini
Bahan2 dan cara2 nak buat ais blended......^_^


Bahan-bahan

Ais kiub

  • Buah (Mangga.kiwi,stroberi,dan buah2 lain)
  • susu pekat
  • susu segar 
  • gula 
Cara-cara
  • Masukkan semua bahan dalam blender dan blend.Tak perlu campur air ye....bahan2 ikut la sukatan sendiri
  • Tuang dalam gelas dan sedutlah sepuas2 hatimu....
Psssttt : Aku sungguh penat hari ini....

12 ulasan:

LyNn HaMzAh berkata...

wah best tu iman...buat sendiri lagi puas kan...

Iman berkata...

LyNn HaMzAh:

Yuppp...best...dapat minum ni,hilang penat kat opis...hehehehe

kakchik@ella berkata...

eh .. menariknya resipi ini. boleh la cuba. mekaceh ye dik. hihi ..

Iman berkata...

kakchik@ella:
same-same kak...jom kita buat....

Hezesuze berkata...

oh weols lagik mudah...beli peket ais blended (macam2 perisa ada) balik rumah terus bubuh dalam bland + gula sikit =blanded...

terus minum huhu

AngahSayang2314 berkata...

wahhh sedapppnyerrrrrrr angah nie tekak dah rasa gatal dahh bukan nak air blended akak tapi nak sakit tekak

Ila berkata...

mcm best jer...hehehe...susu pekat tu susu buat teh ais tu ker...

Iman berkata...

Hezesuze:

aaaa la kak...senang kan...nanti nak buat macam tu la...tapi kali ni nak yang fresh punyer....huhuhu

Iman berkata...

AngahSayang2314:

Sedap angah....hahaha..angah sakit tekak nak selsema la tu...huhuhu

Iman berkata...

Ila:

Bukan macam dah..memang best!!!!
yuppp...susu pekat tu ler...hehehe...jom try...

Yan berkata...

Emm tempting bunyi nya. Minum masa panas2 memang best ni. Nak sikit.

Sofea berkata...

nyamannyer tekak tgk ais blended awak...!