Renovation Bermula

Grill,plaster ceiling dan kabinet dapur dah set nak yang mcmna....Setelah mencapai kata sepakat dengan hubby...kami jumpa dengan Rz Cabinet (En.Azroy)dan maklumkan patern yang kami nak dan bincangkan harga...Kami amat berpuas hati dengan harga yang diberikan setelah berlaku adegan tawar menawar...hehehe...cayalah...as for now aku buat renovation yang perlu je seperti, grill, kc,lampu dan plaster ceiling.Semua tu tak le hebat cam org lain...ala kadar je...kos keseluruhan renovation "out off budget"...kena cari budget untuk tahun depan lak kalau nak tambah yang lain2..itupun kalau ada...huhuhu...kopak kami....tapi kami buat sekali ni jer...tahun2 selepasnya pun kami tak akan buat dah grill lain,plaster ceiling lain,kithen cabinet...Ada ke tahun ni pasang grill,plaster ceiling dan kc lain...2/3 tahun lagi tukar yang lain lak...takder kan...tapi bagi yang mampu...den tak leh pertikaikan la..
Dan bermulalah episod renovation dan debu-debu pun berterbangan...



Balqis jadi model rumah tengah reno....

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam,

saya tengah tengok2 untuk renovate rumah. Berkenan pulak dengan hasil kerja contractor yg akak ambik ni. boleh sy tahu berapa kosnya?