Mulanya Aku Di Sini

Bermulanya Detik Rumah Impian Ibu….

Mempunyai rumah sendiri memang impian aku sejak dari dulu lagi..

Aku mengimpikan untuk memiliki rumah sebelum umur 28 tahun...Tahu tak aku nak beli rumah apa? Of course la korang tak tahu kan. Ni nak bagitau (berlagak la kiranya nih..lalala), Aku nak beli rumah semi-D atau rumah teres ....
Tengah pening nak pilih rumah yang mana satu ni (hahaha...gaya mcm orang kaya jerk). Semua cantik2 belaka. Tapi takde yang harga 2 ringgit punya. Nyampah!!!!


Cantik kan rumah-rumah ni...
Wah!!!Bestnyer.....
Fuhhh!!!Kalau aku dapat rumah mcm ni...Oitt..diri dah rasa terawang-awang dah ni...pijak tanah cepat2...
Korang layan jer gambar-gambar ni....

Bila la nak dapat rumah cam gini...jangan jadi mat jenin dah....


Kalau beli rumah teres taknak beli rumah kat tengah(berlagak lagi hehehe walaupun tahu takkan dapat rumah corner lot kat lembah klang ni,kalau kat kg dapat la..huhuhu).Tapi paling akan aku dapat dan layak pun rumah teres lot tengah...hehehe...kan impian kena gempak!!!!
Kalau dapat mcm ni ...syukurlah....
Rumah tengah takde ruang nak extend la, nak rumah corner lot terus..ada banyak tanah...
macam ni ker.....hehehe...bayangkan betapa luasnya kawasan tepi rumah ni...
atau macam ni...
ataupun macam ni....
atau macam ni..

Aku impikan rumah lot tepi sebab aku nak tanam sayur-sayuran (hubby aku suka bangat makan sayur)...Aku nak tanam ulam-ulaman untuk meningkatkan kesihatan,tenaga dan awet muda...hehehe




Nak tanam gak pokok buah-buahan......kat tepi2 rumah tu kan....Korang tengok la anak aku suka makan buah-buahan ni....aku dan hubby aku pun sama gak...sama naik...hehehe
Balqis tengah mempromosikan buah-buahan tempatan...chewah..nanti Ibu upah makan yer..
Sayang anak Ibu.....Muah!!!



Pehhh!!!terliuq ni...kalau kita tanam sendiri,bila2 masa kita boleh petik jer...betul tak...
sedapnya buat colek atau jeruk...meleleh air liuq...

Aku nak buat kolam ikan .....
Memang best kan ada kolam ikan mcm ni....
Tenang jer kepala otak yang berserabut kan...




Aku nak buat pegola kat depan rumah....
korang jeles ker...ikut suka hati aku la nak berangan aper pun...dah nama blog teratak impian ibu...hak milik tentulah Aku la kan...
Hahaha biasalah impian kena lebih. Hehehe.
Korang layan jer la impian aku ni....Doakan jua moga impian aku menjadi kenyataan....

Habis sudah mimpi aku....aku taknak bermimpi lagi...Aku mesti kembali ke alam nyata.....Tunggu!!!!

1 ulasan:

ibuintan berkata...

moga impian terlaksana jua nanti... tak salah memasang impian