Apek Dan Tunang Bergaduh?????

Rehat sebentar bersama kit kat....huhuhu...(Lari dari cerita kami sekeluarga tapi ni pun ada kena mengena gak dengan kisah aku....huhuhuhu...sebab aku memang peminat Apek ni...)
Dan aku serta orang2 lain juga (rakyat Malaysia ) amat berbangga dengan prestasi terbaik Apek malam tadi...cayalah....




Bukan aku nak memanjangkan cerita yang tak enak di dengar ini....cuma bila aku terdengar di radio dan juga d blog2 pasal hubungan Apek aka Khairul Fahmi dan tunangnya Elia tu dah berantakan...aku terkejut giloss dan memang terkedu sesangat.....Lebih parah bila keluar lagi gosip Apek ada skandal dengan perempuan lain....iaitu Dahlia Teck (tak kenal pun saper dia)....

Semoga apa yang diperkatakan itu hanyalah gosip liar semata2....Masa tau awal2 dulu pasal hubungan Apek dan Elia pun aku mengharapkan yang terbaik untuk diorang...dan bila diorang mengikat tali pertunangan...ramai yang mendoakan semoga hubungan mereka hingga ke akhir hayat....Last2 bila dengar gosip macam ni....hati aku jadi tak keruan....kesian pun ada....Dugaan yang hebat untuk diorang berdua....harap mereka berdua dapat atasi semua dugaan ini ....Insyaallah...doa...tawakkal...sabar....dan berusahalah kalian untuk mengatasi semua dugaan yang mendatang....banyak-banyakkan bersabar....Tempoh bertunang ni banyak dugaannya.....

Nota Tinggalan.....Semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk kita semua...

Cerita di Corus Paradise.....

Bengkel / kursus yang paling santai...ngeeee....kalau macam ni hari-hari mau.....(tapi bos....lepas ni dah tak mo gi dah kursus / bengkel luar kawasan....saya tak sanggup tinggalkan keluarga saya...lain taun lak yer...tapi kalau boleh bawak family,seminggu kat luar pun sanggup....hehehehe )

Gula2 menumpang glamer....



Psssttttt ......itu sahaja laporan untuk kali ini...ngeeeee....nanti bersambung lagi....hihihihi

Makan Buah Durian Di Pd...

Jauhnya datang makan durian....hehehehe...takder jauh sangat pun dari rumahku...dalam sejam jer....tapi ni kes special sikit....makan dengan kawan2 sambil berKURSUS...hehehehe....


Durian udang merah Rm8.00 sekilo......durian kg Rm 3.00 sekilo....beli durian kg 3 biji (5 kg) dan buah durian udang merah sebiji (1 kg) dan rambutan kuning 3 kg.....makan 3 orang....pelahap punya orang....hahahaha....jangan jeles....makan durian tepi pantai yer....sambil menikmati angin sepoi2 tak berbahasa .....







Jom makan.....Bismillah.....




Gambar budak gelojoh makan durian tak dapat disiarkan atas sebab2 tertentu....hehehehe...bahaya lol...3 mak budak tengah makan durian dengan tak cover insurans lansung....miahhahaa...

Corus Paradise Resort Port Dickson (2)

Jom kita review Corus Paradise Resort Port Dickson....


*****************************************************************************
Kalau pandang dari depan...biasa jer hotel ni..macam hotel2 yang lain....


*******************************************************************************
Tapi bila pandang dari belakang (orang kata jangan pandang belakang...tapi yang ni kena pandang dari belakang....ngeeeee)...fuhhhhh...memang cantik sesangat....bagi aku la....tapi kalau bagi orang lain biasa jer,aku takleh nak buek apo ahh...hehehehe




*********************************************************************************
Ruang lobi....


Turun bawah......


*******************************************************************************
Bilik yang dah cukup selesa untuk aku....


*******************************************************************************
Restaurant.........


*********************************************************************************
Restaurant.........


**********************************************************************************
Laguna Restaurant.........


****************************************************************************
Bilik Seminar........




******************************************************************************
Pandang bawah......


Swimming Pool......Siap ada gelongsor tu....kalau dapat kat Balqis.....tak nak naik kat bilik gamaknya....






*******************************************************************************
Best kan......
*****************************************************************************
Boleh main game lagi....
******************************************************************************
Dah ahhhhh....penat dah aku review pasal hotel ni...Tapi pada aku...hotel ni paling best dari segi view nyewww....rege pun berpatutan....kalau nak tengok rate dan berhajat nak booking....meh Sini .....


Nota....semua gambar dalam entry ini diambil di google....


Pssstttt....nanti aku sambung balik ceritaku di Corus Paradise Resort Hotel tu.....ngeeeee

Corus Paradise Resort Port Dickson

21/7/2011 - 23/7/2011


Gambar Google.....Cantik kan pemandangan kat sini....
Terpaksa tinggalkan keluarga untuk 2 malam....adesss....berat sungguh bab2 nak tinggalkan keluarga ni...Tapi disebabkan tuntutan kerja terpaksa la rela terpaksa...uhuk....uhukkkk......





Chek In.....


 Terasa betul2 kat tepi laut....


Kita pandang bawah lak.....ermmmm...besar nye swimming pool ni...kalau dapat terjun ni best gak ni...hehehe






Menikmati pemandangan yang sungguh indah....


Matahari dah nak terbenam.....cantik!!!!!

Nota.....cerita hari pertama....bersambung lagi....

fAMILY dAy dI pD

16/7/2011.........


Banyak cerita dan kenangan yang masih tidak sempat di pahat di sini....lupakan semua itu....aku ingin pahatkan kembali kenangan2 indah di Teratak Impian Ibu ini....Segala-galanya di sini....ku ingin curahkan semua nya di sini....insyaallah...


Pasal cerita rumah baruku....biarkan dulu....aku nak cerita pasal percutian dulu...hikhikhik....Ni cerita pasal family day opis baru hubby.....Bos tempat baru hubby dah nak bersara...so dia nak buat family day dan dia sponsor tempat penginapan...makan minum....dan banyak lagi lah....Beshhhhh kan....hehehehe




Di Kayn Resort Hotel.....Port Dickson




Selamat bersara.....Dia yang diraikan....




Beliau yang diraikan...selamat bersara.....




Hamper2 yang disediakan.......Alhamdulillah...semua dapat merasa....ermmmmm....


Aktiviti-aktiviti yang disediakan.....




Balqis sporting dengan ayah naik pentas.........nak jadi mumia jap lagik....macamna la anakku jadiknya nanti....jap lagi Balqis akan kena bungkus dengan si ayah....




1.....2....3......mula.....Balqis dah kena bungkus dah....




Cepat...cepat.kasi bungkus itu anak2 anda....




Mumia sudah siap dibungkus...yeyyyyyaaaaa......hasil kerja yang bagus dari seorang ayah yang penyayang.....muahhhhh....




Antara mumia lain yang siap dibungkus.....ngeeeeee....




Akhirnya...pemenang untuk pertandingan membungkus mumia.......Balqis dan Ayah menjadi juara......hahahahhaha....Tahniah....tahniah.......hikhik....


Aktiviti lain....jom....




Pertandingan si anak menyolek si ayah....




Cantik juga bila si bapa di solek.....


Cari gula2 dalam tepung.....
Family day yang beshhhhhh.....Pssssstt....tetiba baru terperasan....aku duk tengah2 tepi bos (pengarah).....macam aku lak staff kat situ....ekekeke....tumpang lalu yer bos....


Kami yang bahagia.........


Nota....Hambek ko...panjang lebar cerita ku selepas bercuti panjang.....Ngeeeeee

Ku Kembali.....mencoretkan warna-warni di blogku ini....



Bismillahhirrahmanirrahim.....Alhamdulillah....Syukur pada Ilahi kerana diberi kesempatan lagi untuk menitipkan sesuatu di blog yang tak seberapa ini....Lamanya ku membiarkan blog ini bersawang....Ntah la...tak tau nak cakap apa penyebabnya....

Tak per la... aper pun..yang pasti aku kembali untuk memenuhi dan menitipkan sesuatu di teratak ini....insyaallah....jika waktu mengizinkan...aku takkan lagi membiarkan blog teratak impian ibu ini bersawang...insyaallah....

Terima kasih kepada kengkawan....adik2....kakak2...abang2 yang masih sudi dan tidak pernah jemu untuk singgah di teratak ku ini walau blogku dah lama tak ber update....Insyaallah...Teratak Impian Ibu takkan bersawang lagi...Ngeeeee...

Nota....babai....jumpa esok....muaaahhhh....

Berehat Lama...


Rindu kat blog kesayanganku ini...tapi banyak perkara yang membantutkan aku untuk berblog....Memang bersawang sesangat...
Aku pun tak tau aper ke benda perasaaan ku sekarang ni...banyak sangat yang menjadi penyebabnya....penyebab kepada ketidak updatekan blogku....huwaaa.....mungkin ambil masa yang sekejap atau mungkin ambil masa yang lama sikit....
Tapi aku siyes cakap....aku rindu kat blogku ini....Dan rindu kengkawan semua....

Babai....

Nota : Mood untuk berblog hilang buat sementara.....