Gaji Naik Bulan 6



Dongar khabor gaji gomen nak naik bulan 6 ni....Ada betoi ka?Kata diorang (tapi tak tahu saper yang kata) gaji gomen naik 15% bulan Jun nanti....
Kita tunggu dan lihat jer la....kalau dapat alhamdulillah.....kalau tak dapat meh kita kerjakan orang yang buat citer tu....Ngehngeh.....Tak pun kita bako jer...

Semoga apa yang didengar tu menjadi kenyataan.....Dah la nak pindah rumah ni...bajet tak cukup....huwaaa....ada tak jutawan yang baca blog aku nak bagi derma kat aku barang 10 ribu.....huhuhuhu...

Nota Tinggalan : Orang jugak kata....kalau jadi la gaji tu naik...maknanya Pilihanraya dah nak dekat....Cer citer...Cer citer....Tapi satu lagi yang tak best....Gaji naik barang pun sama2 naik :(


Yahuuuuu......berita terbaru lagi sensasi.....Dengarnya...lagi sekali ..dengarnya hari ini akan ada mesyuarat di JPM pasal gaji kakitangan awam ni...tunggu jelah keputusannya nanti....Tq Kak Zures atas maklum....

Saper Punya Kerja???? Bikin Panas!!!!!

Kredit 2 Google
Saper punya kerja la weiii...Aku ni dah la jarang on fb....tetiba tengahari tadi kengkawan opis semua cal aku nak tanya apa kena dengan fb aku....Aku tanya kenape....diorang cakap try bukak fb...mungkin dah kena hack.....Huwaa...apa kes ni...selama ni aku ada dengar gak kes fb kengkawan yang kena hack...Adoi....apa la salah aku...rasanya aku takder la nak sakitkan hati orang....

Bila bukak jer fb....terbeliak mata aku....profile picture telah ditukar dengar gambar yang teramat lucah....ulang sekali lagi...lucah sesangat!!!!!!!
Siap menyamar jadi aku dan tulis kat wall perkataan yang lucah2 gitu...Memang kerja orang giler!!!!Macamna la boleh menceroboh fb aku ni...macamna boleh tau password aku?????

kredit 2 Google
Gila babas aku tengok...terus menggigil kepala lutut aku.....Ada la 2/3 ayat yang dia tulis kat wall aku (macam aku la yang tulis...tapi memang ayat yang betul2 giler la)
Kengkawan semua suh aku cepat2 tukar password....cepat jer aku tukar password lain...bahaya sesangat dengan orang yang tak berhati perut ni...Macamna la orang tu boleh tau password aku....
Memang menyirap la darah bila terjadi kes macamni kat diri sendiri....
Takmo cerita banyak....hatiku masih panas lagik....Huwaaaa.....

Note : Kepada orang yang sudi hack fb aku tadi...terima kasih banyak2....Jasamu dikenang.....

Nasi kerabu...owhhhh....

Gambar ambik kat Sini....Tak sempat nak snap...Lupa segalanya bila dapat makan nasi kerabu....Ngehhhhh
Sedap sungguh dapat menikmati nasi kerabu kegemaranku.....Makanan kegemaran lain boleh masak sendiri tapi kalau nasi kerabu tak pernah lagi buat sendiri (Malas sikit sebab ia renyah sikit..Kalau setakat simple2 baik toksah buat)...


Kalau kat kampung selalu mak buat tapi kalau kat sini ada satu tempat yang beshhhh.....aku biasa kat sini jer.....kat tepi jalan sebelah Kswp Jalan Raja Laut....pagi2 jer ada...selalunya kol 9 dah habis...beratur panjang tu...hehehehe...Memang sedap.....Rm3.50 untuk nasi kerabu dengan daging bakar atau daging goreng....makan sampai sendawa.....huhuhu....Alhamdulillah...


Dan satu lagi pasai nasi kerabu ni...kalau nasi kerabu warna putih...tak rasa umphhh nyer...kena nasi kerabu yang warna biru gak....hehehe...baru umphhhh.....
Macamna boleh warna biru....mai kita skodeng....Masak nasi campur dengan air daun nasi kerabu yang warna biru tu....pokok ia jenis menjalar....


Kalau pakai bunga ni wangi jer rasanya....Tapi peniaga sekarang ni ramai  yang pakai pewarna jew....huhuhu....Gambar ambik kat Sini


Note : House warming nanti rasanya nak buat nasi kerabu dan nasi dagang la...import mak dari kampung...yeyyyha....tapi bila erk nak pindah rumah baru ni...huhuhu....doakan aku key ^_^

Sambal Mangga Muda....Arghhhh

Dah lama duk rumah....tetiba masuk keje ari ni,rasa lain macam lak...aper yang rasa lain macam lak?Korang tak kenal aku ke?Kenal lagi kan....cuma semua tegur mata aku sepet sikit...huwaa....masih bengkak lagik....
Pusing citer balik...apa yang rasa lain macam tu....perut aku la....Baru pukul 11 lebih perut dah berbunyi dah....menggelegak jer...perut aku dah mintak diisi....waa....dah tak ikut time ni...dah lari time makan aku...huhuhuhu...
Tak lari naper...duk kat rumah,asyik makan jer....duk sorang2 lak tu....masak awal2...lepas tu nyum...nyum...Tu yang masuk opis kol 11 lebih dah lapar tu....
Psttt.....teringat lak sambal ikan dengan mangga muda semalam punya...meleleh....huwaa....lapar.....jom kasi perut bunyi sama2....
Model sambal ikan dengan mangga muda dalam lesung batu...
Perghhhhh telan air liuq aku......lapar woooo....
Meh kita dekat sikit lagi....Zooommmmmm....
Lesung batu aku ni dah lama punya....masa mak baru2 kahwin dengan ayah dulu...masa anak tak ramai boleh la pakai lesung ni....dah dekat 8/9 tahun dah lesung batu ni duk dengan aku...sebelum tu duk dengan abang aku (masa bujang)...lepas tu dia kahwin bagi kat aku lak...(masa tu bujang gak...duk rumah sewa)...kira turun temurun la ni...hehehe..
Lesung ni kalau ada anak sorang dua boleh la...kalau ramai tak boleh...apa nak kata erk...ia tak dalam la...tohor jer......
Jom tengok lesung batu aku....(padahal nak tunjuk sambal mangga ni lagik...hahahha)
Dari tepi lak...Tohor jer kan....
Dan jom la....jamu selera....






Tutttt : Jap agi nak makan nasik kerabu lak....sedap punya...

Ikan Oh Ikan....

Cer teka....cer teka....nak buat aper dengan ikan ni....
***Kiter bakor jer...kiter bakor jer....
***Goreng pun sodap....
***Buat Percik ke....

Hari Sabtu mata dah ok sikit...ambil kesempatan ke pasar borong selayang....dah lama rasanya tak menjejak kaki ke pasar ni....Rindu nak makan ikan segar dan menikmati segala jenis sayur mayur yang dijual di sini....semuanya ada....nak aper...cakap jer...sampaikan pucuk gajus pun ada...macam2 lagi la pucuk...kalau mati pucuk aku tak tahu...(Huhuhu...maap)

Ikan fresh dari pasar...Kalau kat kedai runcit kat bawah ni....2 ekor (saiz kecik sikit dari ni)Yang aku beli kat pasar ni cuma Rm5 lebih untuk 4 ekor...ok la tu...berbaloi2 sebab ikan ni memang segar la berbanding beli kat kedai runcit dan jugak kat pasar raya.... pun dah Rm4 lebih....

Ikan ni telah dilumur dengan garam + kunyit + cili giling....
Tu yang nampak macam nak buat percik tu....tapi yang nyata lagik bersuluh...ikan ini hanya digoreng sahaja....huhuhuhu....mulut kata nak makan ikan yang digoreng garing gitu....Ngehhh....

Woo sedap punya...makan nasi panas dengan ikan goreng garing gitu....mebelessss....
Lauk lain ada gak...Tapi sambung entry lain erk...Mata pedih lagi la...

Dari Kerana Mata.....

Ni bukan mata aku...Mata aku tak cantik macam ni bila sakit...huhuhu

Alhamdulillah....Mataku dah semakin pulih....Bengkak pun dah makin berkurangan...Merah pun dah berkurangan....seminggu mc....huhuhuhu....Macam anak dara rasanya duk terperap kat rumah....huahuahua....Adessss...
Dan seminggu jua lah blogku bersawang....macamna nak sapu sawang....mata sakit...nanti masuk habuk...lagikkk lambat baik.

Hari Jumaat minggu lepas lagi mata dah merah...tapi pergi gak keje...Biasa ar..terlebih rajin....Alhamdulillah.....
Hari minggu tak pergi mana2 sebab mata memang dah bengkak dan merah....kalau kuar gak....mesti orang tengok kite semacam jer kan....
Orang pun tak berapa nak pandang sebab takut berjangkit kalau pandang lama-lama.
Meh sini nak citer sikit....Doktor cakap sakit mata takkan berjangkit kalau ko pandang dan tenung mata orang yang sakit mata tu...Entah saper yang buat citer macam ni kan...Aku sendiri sebelum ni pun berpikiran macam tu gak...huhuhu...betapa kolotnyer pikiran aku....huahuahua....

Pergi klinik hari Isnin dan dapat la mc 3 hari sampai hari rabu....dan doktor bagi ubat titis,gel dan ubat makan...

Sumber Google
hari khamis pi lagik sebab mata bengkak lagi...Doktor sambung lagi 2 hari....Seminggu jugak la dapat berehat sepuasnya kat rumah...Tapi tak best ah...duk sorang2 kat rumah....nak tidur pun tak selesa sebab bila pejam jer rasa pedih....lepas tu berair jer....aduiiii...

Pssttt : Nasib baik sebelah je kena. Boleh lagi aku menengok dengan jelas. Tapi tetap pedih dan aku terpaksa mengelap mata aku tu selalu. 

MENGAPA WANITA SANGAT ISTIMEWA...


Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...chec k bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...

baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...

ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."

masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..

bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lu pa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...

ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...

aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,. ..mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Hantarkan ke 5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangi kerana memahami mereka...well, women understand women better...
foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dan kawan 2 dengan lebih baik lagi...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...

Note : Ya Allah, drongkanlah aku menjadi wanita solehah, isteri yg menenangkn suami dan ibu yg mngasihi anaknya sepenuh jiwa... mga aku mnjadi wanita solehah...

Cinta Dalam Hati

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialong mereka...


Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?
Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu
abang memang cintakan Sayang.
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang
boleh katakan abang sayang dan cintakan saya
sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh
buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan
kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang
mempunyai suami dan teman lelaki yang tahu
menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi
dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan
sebabnya.
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata:


"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"


Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.


Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.


Surat tersebut berbunyi begini:
Sayang, jika disebabkan suaramu, aku menyintaimu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh
mencintai mu.


Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu..... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab?


Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati."

 P/s : Abang..........Aku menyintaimu sepenuh hatiku....



Sumber : Email....(Entry lama dipublish semula....Mood tuan rumah tak berapa nak sihat hari ni...Hubby dah kena sakit mata...mintak2 daku tak dijangkiti...Huwaaa....)

Rindu kampung halaman

Bukan gambar kampungku....En.Google punye...Suka sangat dengan gambar ni...
.
Motip......Tengah teringatkan kampung halaman.....Rindunya......
Rindu kat Ayah....
Rindu kat Mak....
Rindu kat Adik beradik.....
Rindu kat semua......^_^

Note : Rindu untuk berkumpul ramai2 dan kasi rumah kat kampung riuh rendah....Rindunya....

Jangan Makan Sembarangan!!!!!



Orang ramai khususnya yang tinggal di kawasan ladang diminta tidak memakan cendawan yang tumbuh liar di kawasan mereka dengan sewenang-wenangnya terutamanya pada musim hujan ketika ini kerana dibimbangi terkena keracunan.


Orang ramai perlu mengenali cendawan liar yang boleh dimakan sebelum mengutip dan memakannya kerana perbezaan sesetengah cendawan yang boleh dimakan dengan yang beracun cukup kecil...Berita lanjut kat Sini


Yang ni boleh dikutip dan dimakan.....Cendawan sisir dan cendawan busut
Yang ni lak tak boleh kutip dan dimakan......No...no...no....
Aku pun suka makan gak cendawan ni....apa namanya yer....aaaa cendawan sisir....Sedap digulai dan digoreng....ummmmphhh...


Tapi dah banyak kes serius sampai melibatkan kematian pasai makan cendawan ni....Kepada semua yang suka mengutip cendawan yang tumbuh kat atas tanah tu....berhati2 lah....

Rezeki Untuk Dikongsi La....



Memang aku terkena tol la pagi tadi....Adessss.....malu gak sikit....huwaaaaa....
Macam biasa la Balqis.....walau dah minum pagi kat rumah....ada jer bekal donut makcik yang jual kat bawah tu nak bawak ke sekolah......3 biji 1 hengget.....ce cocoit jer...(nak besar buat sendiri)...
Selalunya beli seringgit jer.....tapi adakalanya beli gak lebih suh dia bagi-bagikan dengan kengkawan.....Dari dulu pun aku dah pesan....kalau makan kena kongsi-kongsi.....baru Tuhan sayang kat kita....Jangan kedekut....Kalau yang 3 bijik tu pun aku pesan....makan 2 bijik dan sebijik lagi tu bagi la kat kawan....


Nak jadikan cerita pagi tadi....
Lepas beli donut 3 bijik 1 hengget....Otw ke sekolah....


Balqis : Nanti Balqis nak bagi kat Nadzirah dan Emylia.....
Ibu : Kalau Balqis bagi kat kawan2 semua....Balqis tak makan ke....
Balqis : Balqis makan la satu.....Nadzirah satu...Emylia satu....
Ibu : La....kalau Balqis bagi 2 bijik kat kawan2 Balqis...tinggal satu jer la kat Balqis....Nanti Balqis lapar lak...
Balqis : Tak baik la Ibu.....Rezeki kan untuk dikongsi....barang siapa yang tak kongsi rezeki dengan kengkawan....dia adalah kawan yang kedekut....Apalah Ibu ni....
Ibu : Aaaaa...la...Ibu lupa la....Kalau tak kongsi jadi kawan yang kedekut....Tuhan marah....(Dalam hati....Huwaaa...terkena aku kat si kecil itu...)
Ayah : Aaaa......Rezeki untuk dikongsi....apalah ibu ni...lupa lak....
Ibu : Ermmmmm....betol2....(Tapi hatiku tersentuh dengan apa yang keluar dari jiwa si kecil itu.....Bukan sedih tapi teramat bangga dengan apa yang sudah dipelajari oleh si anak kecil ini...)


Note : Ibu harap Balqis akan menjadi anak yang solehah di dunia dan di akhirat...semoga berjaya di dunia dan di akhirat nak...Doa ibu dan ayah akan sentiasa mengiringi hidupmu anak...


****Suka dengar lagu Halim Yazid.....Ingat sokmo hok mok pesan ****



Roy Sudah Mati La!!!!!!



Semenjak dua menjak ni aku selalu dapat panggilan wrong number ni......Menjadi2 lak rasanya....Rasanya orang yang sama kot cuma nombor yang berlainan....Yang sakit hatinya berlaku apabila kita ni busy ataupun time tengah malam/waktu tidur.  Kita terpaksa angkat pasal takut ada kecemasan. 

Masa kat Nilai 3 hari tu pun aku dapat call gak....aku jawab macam biasa la....lepas tu dia tanya aku saper ni....aku  tanya dia balik....nak cakap dengan siapa....terus dia buat tak dengar dan aku putuskan talian....5 minit lepas tu dia call lagi....aku dengan garangnya bertanya kat dia nak cakap dengan siapa....lepas tu dia asyik duk tanya saper ni....bongok betol la...kalau nak cakap dengan aku...mesti lah tahu aku siapa....Aku tinggikan suara dan tanya dia lagi....Nak cakap dengan siapa ni?Tergagap2 dia cakap nak cakap dengan Amin....Terus aku cakap salah nombor la...dan terus ..........
Ingatkan habis kat situ.....
Malam sabtu kol 12.30 malam pun ada miss cal dari no tak dikenali...tapi aku buat derk jer la....Pikir aku mungkin tersalah nombor kot....

Dan kemuncak kepanasan hati aku bermula malam tadi....tengah2 duk beristirehat lepas kekeyangan...tiba2 dapat call...macam biasa la angkat phone....
Aku : Hello
Si A : Hello.....Mona ke?
Aku : Terus aku cakap "Salah nombor la...."

3 minit kemudian.....(Tengah best duk tengok tv)...Dapat call lagi...Aku angkat...
AKu : Hello...( Tak bagi salam sebab tak tahu saper call)
Si A : Saper di sana?
Aku : Salah Nombor la....(Aku dah tinggikan suara dah).,..terus letak...

Seminit kemudian.....
Tit...tit...tit....sms lak....
sms berbunyi macam ni (tak bunyi pun)....
"Hai...saper ni....boleh kenal tak?
Terus aku delete....

2 minit lepas tu bunyi lagi....
Hai...boleh enggak berkenalan sama kamu....kamu sudi ka kenal sama saya...(Adoiii...Indon ni tak reti bahasa tol la)
Bagi hubby baca dan terus delete....

Dan setengah jam kemudian dalam bilik tidur....dapat call....terus suh hubby jawab....
dan bila terdengar suara hubby yang jawab teus talian diputuskan......Korang ingat dah habis ke?Ada lagi la....

3 minit selepas panggilan tu....
Hubby : Hello...nada garang sikit...
Si A : Hello
Hubby : yer....nak cari saper ni?
Si A : Roy ada ka?
Hubby : ROY SUDAH MATI LA!!!
Si A : Yer ker Roy sudah mati?
Hubby : Yer la...Roy sudah mati la....
Terus talian diputuskan....

Aku yang tengah bengang dengan si pemanggil tu terus ketawa terbahak2....adoi....lawak gak laki aku ni...hahahahaha....sakit perut aku ketawa malam tadi....hilang stes aku!!!!Hahahhaa.....bikin panas pun ada.... lucu pun ada. Haiii yaa....

Ha.....Dah habis dah.....sampai ke saat ini....takder lagik panggilan misteri....

Note: Balqis siap tanya lagik saper Roy tu....Naper dia mati?Hahaha.....Ngeri pun ada dengan panggilan macam ni.....

Bilik Tidur Balqis.....


Semenjak dua menjak ni,si montel daku asyik mengomel jer pasal bilik tidur dia kat rumah baru....Terkezutttt aku bila dia cakap nak bilik tidur macam bilik tidur barbie dan nak semua warna pink......Ada idea tak?
Macam ni pun ada ka....
Adoi...adoi.....
Macam ni pun cantik kan.....comel jer....




Oh Heatbeat.....Aku dah tak boleh bersabar lagik!!!!!

Pepagi semalam bila bukak akaun heartbeatku....hatiku dah tak tertahan lagik...aku dah tak boleh bersabar lagi....Jariku pantas menekan cashout.....Banyak ke?


Memang dasar tak sabar...hehehe...
Tapi ok la daripada tak ada...
Bukan banyak mana pun....sikit jer....tapi boleh la untuk aku kumpul2 dulu untuk merembat satu lagi set pinggan mangkuk majestic rose...Tak cukup satu set woo....Adik beradik ramai....kena ada 2 set....Satu set untuk aku buat basahan hari2 dan satu set lagi untuk dikeluarkan bila ajak adik baradik datang rumah....Baru cukup....
Kalau Kengkawan berminat ....mai terjah Sini
Lambat lagi la untuk di cashout untuk kali ke 2....Baki tinggal banyak tu jer yer....tapi takper la....syukur dengan rezeki yang diberikan....Alhamdulillah...ada la dekat sebulan lebih nak kumpul earning banyak tu....
Terima kasih kepada semua yang sudi regiter di bawahku dan terima kasih jua kepada kengkawan yang datang ke blogku dan sudi mengklik Heartbeatku....Kalau ada sesiapa yang belum register...jom register kat SINI....Ada tutorial baik punya....Jom....
Terima kasih kepada heartbeat...Cayang Kamu!!!!


Pssttttt : Nak tunggu cashout nuffnang lak...dah nak setahun dah aku register nuffnang....tak pernah cash out lagikk....tapi earningnya lebih sikit jer dari earning hearbeat yang tak sampai 2 bulan.....huwaaaa.....

Rindu Akan ia....

Adesss rindunya nak nengok langsir kat rumah baru...hujung minggu semalam tak dapat nak pi sebab Balqis ada perlawanan bola jaring....Aduh rindunya...rindu sesangat dengan langsir tu.....apa lor aku ni...dengan langsir pun boleh rindu ka....tak kisah la apa orang nak kata.....yang penting aku betol2 rindu sekarang ni....dan tak sabar rasanya nak tunggu hujung minggu ni lak.....
Dan semestinya Nilai 3 akan ku terjah lagi...ada barang yang sedang bermain2 di mataku...Nak layan langsir jap...




Langsirku Siap 1 Jam

Yehaaaa.....akhirnya keputusan telah dibuat......langsir itu juga yang ku berkenan....
Dan Akhirnya.....
Perasan tak entry langsir ku sebelum ni....kat..SINI...yang aku berkenan tu....Yang pastinya aku telah menukar kain kosong yang berwarna merah kepada warna hijau....ok tak?Kalau ada orang cakap tak sesuai.......aku tak kisah.....yang penting langsir itu aku punya....Gelak sopan lagikkkk....
Memang berkenan giler2 kat kain langsir ni....

Dan sesangat suka dengan patern langsir ni...
DAN......
Hasil ilham campuran....jadilah macam ni...
Itulah orang yang sentiasa menyokong pendapat dan ilhamku...Kaulah ilhamku....terima kasih Sayang.....

Cerita Di Kedai Bunga...

Lain yang dicari lain lak yang jumpa....hehehe...sesampai kat sana terus singgah kat kedai bunga...

Cantik kan....terapi mataku.....
Bunga yang tergantung kat atas ni telah berjaya mencuri hatiku......bunga ros putih....