Inilah hasilnya....

Alhamdulillah...Berbudi pada tanah...akhirnya....


Sebelum ni pernah buat citer pasal memula berkebun di laman ceciput di belakang rumahku kat Sini..... tapi tak sempat nak buat entry lepas tu sebab busy cikit....last2 dah besar panjang dah pokok2 kacangku inew.....ngeeeee....alhamdulillah.....dapat gak merasa hasilnya walau tak banyak....fist sekali  hubby orang pertama yang dapat merasa keenakan kacang panjang hasil titik peluh sendiri.....original punya...tanpa racun perosak...tanpa bahan kimia yang membahayakan....katakan yesssssss!!!!!Lepas tu aku lak....dan kebetulan mak ayah dari kampung datang....masa makan tengahari kami semua dapat merasa la hasilnya walau sikit sorang...buat ulam cicah budu....percayah......best sesangat....

Petik bang...petik...

Panjang....berbaloi - baloi.....

Hah tu....ada lagi...kat luar pagar pun ada gak....berlumba2 dia mengeluarkan hasil pada tuannya...alhamdulillah....

Nota Tinggalan : Hubby tersayang dah naik semangat nak bercucuk tanam lagi bila tengook hasil yang kami dapat ni....ngeeeee....sukeeee......


7 ulasan:

Zefa NorAsmara berkata...

Tahniah!! Teruskan berbudi pada tanah.. :D

zul permatang badak berkata...

rajinkan diri...pasti ada untungnya.......
kalau beli ....ciput je singgit....he..he..

kakngah berkata...

tunggu hbis pantang baru mula menanam semula.. la ni, kotak tanaman kosong dah...

Norgadis Labuan berkata...

Seronok... tanaman sendiri dpt makan free.
Selamat Menyambut Tahun Baru 2012

Model Busana Muslim berkata...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

Lynn Hamzah berkata...

x yah dah gie pasar beli kacang panjang...hehe...

Jefry berkata...

wah sudah mulai panen kajang panjang..
nice share