Roy Sudah Mati La!!!!!!



Semenjak dua menjak ni aku selalu dapat panggilan wrong number ni......Menjadi2 lak rasanya....Rasanya orang yang sama kot cuma nombor yang berlainan....Yang sakit hatinya berlaku apabila kita ni busy ataupun time tengah malam/waktu tidur.  Kita terpaksa angkat pasal takut ada kecemasan. 

Masa kat Nilai 3 hari tu pun aku dapat call gak....aku jawab macam biasa la....lepas tu dia tanya aku saper ni....aku  tanya dia balik....nak cakap dengan siapa....terus dia buat tak dengar dan aku putuskan talian....5 minit lepas tu dia call lagi....aku dengan garangnya bertanya kat dia nak cakap dengan siapa....lepas tu dia asyik duk tanya saper ni....bongok betol la...kalau nak cakap dengan aku...mesti lah tahu aku siapa....Aku tinggikan suara dan tanya dia lagi....Nak cakap dengan siapa ni?Tergagap2 dia cakap nak cakap dengan Amin....Terus aku cakap salah nombor la...dan terus ..........
Ingatkan habis kat situ.....
Malam sabtu kol 12.30 malam pun ada miss cal dari no tak dikenali...tapi aku buat derk jer la....Pikir aku mungkin tersalah nombor kot....

Dan kemuncak kepanasan hati aku bermula malam tadi....tengah2 duk beristirehat lepas kekeyangan...tiba2 dapat call...macam biasa la angkat phone....
Aku : Hello
Si A : Hello.....Mona ke?
Aku : Terus aku cakap "Salah nombor la...."

3 minit kemudian.....(Tengah best duk tengok tv)...Dapat call lagi...Aku angkat...
AKu : Hello...( Tak bagi salam sebab tak tahu saper call)
Si A : Saper di sana?
Aku : Salah Nombor la....(Aku dah tinggikan suara dah).,..terus letak...

Seminit kemudian.....
Tit...tit...tit....sms lak....
sms berbunyi macam ni (tak bunyi pun)....
"Hai...saper ni....boleh kenal tak?
Terus aku delete....

2 minit lepas tu bunyi lagi....
Hai...boleh enggak berkenalan sama kamu....kamu sudi ka kenal sama saya...(Adoiii...Indon ni tak reti bahasa tol la)
Bagi hubby baca dan terus delete....

Dan setengah jam kemudian dalam bilik tidur....dapat call....terus suh hubby jawab....
dan bila terdengar suara hubby yang jawab teus talian diputuskan......Korang ingat dah habis ke?Ada lagi la....

3 minit selepas panggilan tu....
Hubby : Hello...nada garang sikit...
Si A : Hello
Hubby : yer....nak cari saper ni?
Si A : Roy ada ka?
Hubby : ROY SUDAH MATI LA!!!
Si A : Yer ker Roy sudah mati?
Hubby : Yer la...Roy sudah mati la....
Terus talian diputuskan....

Aku yang tengah bengang dengan si pemanggil tu terus ketawa terbahak2....adoi....lawak gak laki aku ni...hahahahaha....sakit perut aku ketawa malam tadi....hilang stes aku!!!!Hahahhaa.....bikin panas pun ada.... lucu pun ada. Haiii yaa....

Ha.....Dah habis dah.....sampai ke saat ini....takder lagik panggilan misteri....

Note: Balqis siap tanya lagik saper Roy tu....Naper dia mati?Hahaha.....Ngeri pun ada dengan panggilan macam ni.....

20 ulasan:

ct N honey berkata...

ha..ha..elok gak buat cam tu kan kalau dpt panggilan yg tak diundang...saya pula semenjak guna tel rmh selalu dpt call dari bank cari orang yg berhutang,dia orang cam tak caya aje ckp kita...pada hal bukan kita yg dia cari...

Ellen berkata...

hahaaa..ingatkan Roy mana tadi sis..kena gak sebiji lawak ni..miahahahhaaa

Norgadis Labuan berkata...

Hahaha... biasalah tu, org nak ngorat agaknya...

caliph shuriken berkata...

mmg best ar jawab cmtu, haa3...

latest en3: pinjam seterika ajaib sat na

mrs.sabri berkata...

jawab je mcm ni lebih lawak..'roy sudah masuk kubur la!!!!! hehe

kakcik berkata...

Looo.... ingatkan Roy manalah tadi! ;-)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe selalu dapat gak tapi msg...hari tu lagi lah budak tu msg cakap ayah dah meninggal...ish...tapi awe tak caya sebab awe panggil abah..dan budak tu panggil awe abang....ish..menakotkan

Ila berkata...

lawaklah....hehehehe

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ berkata...

pantang tok nenek kalau org yg call tu tanya balik nak cakap dengan sape..grrrrrr

ozzy berkata...

Assalam..

Satu cara yang mudah..kalau cakap byk kali x nak faham.elok juga buat mcm tu.

mrs Gee :) berkata...

hahaha.. dah mati dah roy ek.. tensen dpt kol2 mcm nih.. nak2 lagi mlm2 buta.. kan kan kan..

Ms Serry + Fatieha Fatie berkata...

haha...gile kelakar la husband akak buat lawak... sy pun tak suka gile dgn org yg asyik salah nombor dn tak paham bahasa mcm tu... tension d buatnye...

CikBulat berkata...

HAHAHAHAH!! Yahhh! ROY SUDAH MATI ! Kasi pijak sama itu indon. banggang. HAHAHA. CN hadapi kes "Hello,ini MARA k?" lak :D

Mama Gee berkata...

laa ingatkan penyanyi roy tu...hik2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

salam singgah..thanx drop by kat my blog...ehehe kelakar la ur hubby..:-)

AngahSayang2314 berkata...

kah..kah..kah.. kalau angah pun bengang gak...

mama zakuan berkata...

ada idea mama kalau mama dapat panggilan macam tu..heheh

dyea irdina berkata...

cik soami sy pun selalu dpt call begini tp dr sorng budak kecik..dah setaun dah..budak tu selalu call dari public phone..hehhehe kelakar pun ada sbb budak kecik tu tak pernah puas unt call no hubby sy...adakala siap ckp ni balai polis ni..tp budak tu ttp call jugak

Cik Yana berkata...

Hahaha~ memang annoying gila kan orang yang desperate sampai camtu sekali. Cik Yana pun style tak angkat no yang tak dikenali. Kalau angkat, die dengar suara perempuan, tengoklah nanti mula la dia hantar msg nk berkenalan la apa la. Tapi sis untung sebab dah kawen, hubby boleh tolong jawabkan. Kelakar hubby sis. Hahaha~ Sampai camtu sekali bagitahu orang tu dah mati. Hahaha~

Lots of Love,
Cik Yana

Mummy berkata...

heheh..teringat masa bujang dulu dpt cal dr org giler seks...sampaikan sy takut nak tido malam kalo tak silent phone....tu taktik biasa nak cari kenalan tuh...lenkali akak save no dia letak nama "jgn angkat"..siap silent mode khas utk no tuh...tau2 ada miscal jer nanti