Nasi kerabu...owhhhh....

Gambar ambik kat Sini....Tak sempat nak snap...Lupa segalanya bila dapat makan nasi kerabu....Ngehhhhh
Sedap sungguh dapat menikmati nasi kerabu kegemaranku.....Makanan kegemaran lain boleh masak sendiri tapi kalau nasi kerabu tak pernah lagi buat sendiri (Malas sikit sebab ia renyah sikit..Kalau setakat simple2 baik toksah buat)...


Kalau kat kampung selalu mak buat tapi kalau kat sini ada satu tempat yang beshhhh.....aku biasa kat sini jer.....kat tepi jalan sebelah Kswp Jalan Raja Laut....pagi2 jer ada...selalunya kol 9 dah habis...beratur panjang tu...hehehehe...Memang sedap.....Rm3.50 untuk nasi kerabu dengan daging bakar atau daging goreng....makan sampai sendawa.....huhuhu....Alhamdulillah...


Dan satu lagi pasai nasi kerabu ni...kalau nasi kerabu warna putih...tak rasa umphhh nyer...kena nasi kerabu yang warna biru gak....hehehe...baru umphhhh.....
Macamna boleh warna biru....mai kita skodeng....Masak nasi campur dengan air daun nasi kerabu yang warna biru tu....pokok ia jenis menjalar....


Kalau pakai bunga ni wangi jer rasanya....Tapi peniaga sekarang ni ramai  yang pakai pewarna jew....huhuhu....Gambar ambik kat Sini


Note : House warming nanti rasanya nak buat nasi kerabu dan nasi dagang la...import mak dari kampung...yeyyyha....tapi bila erk nak pindah rumah baru ni...huhuhu....doakan aku key ^_^

6 ulasan:

Mama Likha berkata...

terliur......

Iman berkata...

Mama Likha:
Sedap....huhuhu

Sya berkata...

salam...

iman org mana? org kelantan ker?

Iman berkata...

Sya:

tak...Orang terengganu...tapi mak ayah memang asal dari kelantan....

Ila berkata...

ila tak boleh masuklah nasi kerabu...hehehe
Tak nak word verification di kotak komen

Far8 budak baik berkata...

hahaha susah kot wat nasi kerabu tu kn
klo aku mkn je tahu hahaha
=)..pic tu mmg lawa..DSLR ehh