Peti Sejuk Terbaik



Peti sejuk aku dah buat perangai dekat sebulan dah ni.....bahagian freezer masih sejuk dan beku lagi tapi bahagian bawah tak sejuk lansung.....macam tahu2 jer waranty habis 6 tahun terus nak buat perangai....adoiii...
Takkan nak beli sayur tetiap hari....huwaaa...lauk pauk ok lagi letak kat freezer...masih beku lagi tapi kalau nak buat ais dah tak beku....huhuhu...macammano ni?
Nak baiki pun dengar khabar habis banyak gak....daripada habis banyak untuk yang lama lepas tu rosak balik baik beli yang baru....terus beli letak rumah baru....Duit lagi....duit...duit......


Nak tanya pendapat kengkawan semua pasal peti sejuk ni....jenama peti sejuk mana yang terbaik yer...Budget aku dalam RM1500-RM2500....boleh kongsi pendapat dan pengalaman tak?Sekarang pakai jenama Sharp dua pintu....cukup umur warranty terus ko...huwaa....


Aku berkenan dengan  brand panasonic..  Peti Sejuk Inverter Pintar Terbaru Panasonic...yang jimat elektrik tu...
Ala tempat beku yang kt bawah.. ikan, ayam udang semua berada dibawah...
tp.. ramai lak orang  cakap tempat beku kt bawah tak elok sgt... sb area atas nanti kurang sejuk...
alasannya  kalo tempat beku di atas, wap sejuk kat atas akan turun kebawah... (so, bhgn bawah ni jadi sejuk la)

so.. pada pendapat korang yg dah pernah pakai peti sejuk brand panasonic.. toshiba.. sharp.. hitachi.. LG.. dan lain2 lagi.. bole la bagi pandangan kt aku ni.. sebelum aku nak pi beli..


Yang ni duk dalam senarai mimpi aku....huhuhu

13 ulasan:

Ogy berkata...

wahhh kalo dpt yg ni....tido pun pelok peti...ahakssss

LyNn HaMzAh berkata...

toshiba elok...mitsubishi pun elok gak...sudahnya lynn pun confius gak nie...huhuhuhu...

mrs Gee :) berkata...

hehehe.. mrs Gee pun baru jer grab panasonic 2 pintu tuh.. ice box kat bwh.. so far ok laa.. no issue sejuk bwh xsejuk atas nih.. it is just a bit janggal la.. kan kan.. selalu jer salah bukak..

mitsu pun syantekk..ade kaler itam lagi.. tp time tuh xder stok.. nk kena order n tuan kedai pun xsure bile leh dpt.. grab jer la panasonic.. sbb tanteek..

previous pun pakai sharp 2 pintu.. tp letgo kat adik sbb time tuh nk pindah..

Ctnaemah berkata...

confius ekk..akak beli toshiba 2 pintu aje..dulu yg 1 pintu pun toshiba juga..terpaksa disisihkan sebab kecik sangat...skrg rasa menyesal pulak sbb akak ada bisnes kek..kalau tau dulu yg 1 pintu simpan aje..Skrg yg 2 pintu tapi tanpa frost..yg tak best air frost tu kene buang juga..Ingat beli peti ais tanpa frost tak pyh susah payah buang air kat belakang..Dulu mengidam yg pintu kiri kanan tapi..budget larikkkk..

http://www.toshiba.com.my/product/product_details.jsp?productid=GR-RG43MD..yg ni lebih kurang mcm yg akak guna skrg..cuma pintu aje pesen lama..heheh

Rama2Ungu berkata...

hmm..LG pun ok jugak..tak kira la kak freezer bawah ke atas ke..sama je fungsinya kan..heheh..tapi kira serupa kak..punya impian yg sama..kehkehkeh...tak tau la napa, dari dulu mmg minat dn peti es yg tu...hehehe

Solihin Zubir berkata...

pergh! kalau dpt beli peti ais idaman cam lam gambar tu, mesti best!
nk tdow lam tu pon bleh.. heheh..

zures berkata...

Mummy minat sangat cam dalam gambar tu...ada style pun yer...

mr.curly berkata...

susah2 sgt beli je petiais cam kt kdai runcit tu,2 pintu gak..hikhik

Ila berkata...

org katalah,peti sejuk beku kat bwh tak elok sbb cepat rosak..ila guna hitachi...tapi baru nnak masuk 3 tahun kot...tp setakat ni ok lagi....

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Sy guna singer yg 2 pintu... dr mula kahwin sampai skrang x ada masalah wlppun dah 15 tahun... so sy suggestkan brand inilah klau perkenan.

p/s: Tapikaaan... sy pun ada bermimpi nk pki mcm dlm gambau tu hehe!!

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Sy guna singer yg 2 pintu... dr mula kahwin sampai skrang x ada masalah wlppun dah 15 tahun... so sy suggestkan brand inilah klau perkenan.

p/s: Tapikaaan... sy pun ada bermimpi nk pki mcm dlm gambau tu hehe!!

Thorrellius berkata...

So, apa jadik ngan peti sejuk yang rosak tuh? Ada panggil pomen ker? Peti sejuk saya pun baru jadik masalah yang sama. Baru cukup 6 tahun 4 bulan, jenama Samsung. Kalau panggil pomen, tahu tak apa problem dia?

Tanpa Nama berkata...

mak saya guna Tishiba jugak, tapi bawah kurang sejuk n rasa macam tak ok je.