Aku Tengah Gila Bayang.....Salah ke?

Search kat Google
Semenjak dua menjak ni hati aku jadi tak keruan...duk tak senang...nasib baik tak termimpi2....huwaaaa.....
Aku tengah angau kat pinggan mangkuk lama (antik) ni....Ntah la....tak pasal2 jadi tak keruan...Kat Jepun kena Tsunami dan aku lak kena tsunami pinggan mangkuk ni....huwaaa....tolong....
Hampir tetiap hari aku akan search cari blog antik.....untuk cuci mata....untuk lepaskan rindu dendam kat pinggan mangkuk ni.....
Aku tengah gila bayang nak kumpul pinggan mangkuk corak Bunga Kangkung ni.....Bunga lain tarak mau...nak corak tu jer....Yang aku ada sekarang pinggan jer yang diculik dari rumah mak dan rumah mak mertua....hehehe...Mintak hokey....baik punya bodek...hahaha...
Dan...
Yang menang Ga yang dianjurkan oleh Mrsnor....kat Sini
Gambar***


Tapi yang membantutkan lagi minatku ni sebab tak pindah lagi....susah la kumpul banyak2 lepas tu nak angkut   pi rumah baru lak....(padahal bajet kureng...hehehe)
Tapi kan....
Kalau ada yang nak jual murah2...jual lah kat aku yer...huhuhu


Psstt : Tak salah kan kalau aku giler bayang kat pinggan mangkuk corak Bunga Kankung ni kan...kan...kan...

6 ulasan:

I want to lose weight berkata...

Oo.. pinggan lama ni pun ada set ye..

Rumah nenek akak berlambak pinggan bunga camni.. tapi pinggan jelah..

Takde sapa pun nak pi ambik sbb rumah tu dah jadi cam horror plak sejak 15 tahun takde org jejak masuk situ..

Ila berkata...

Mak mertua ada byk gak pinggan magkuk stail lama ni..bila kata nak beli,tak kasi tu..syg betul kat pinggan mangkuk dia

kak long berkata...

nampak mangkuk kecil bunga kangkung tu,teringat..masa kecik2 dulu mak selalu buat apam guna mangkuk tu..cantik dan gebu apam nya....tapi tah mana skrg mangkuk tu...!

kakyong berkata...

kakyong ade piring bunga kangkong tu jer.. buat gun hari2.. dlm kamus kakyong semua pinggan/mangkuk/piring yg ada adalah utk diguna buat utk di kumpul @ display... :p


jom singgah ke http://kakyong.com

mrs Gee :) berkata...

kat umah nenek adalaa pinggan mcm ni.. best mkn sbb dlm pinggan nyer..

Lan Antique Collection berkata...

gila bayang pada BK ni tak pa jangan gila meroyan...saya ada jual bk ni serba sikit..kalu nak...call/sms aje le...tqvm..