6 Minggu, 6 Bulan, 6 Tahun



Kasih sayang memerlukan dua hala, memberi dan menerima...sekiranya masing-masing tahu adab berkasih sayang, menilai sejauh mana keikhlasan dan pentingnya memperbaharui kasih syg itu setiap hari, meletakkan setiap hari itu adalah hari berkasih sayang, maka dialog enam minggu tu akan terus kekal sampai bila-bila.......^_^


6 Minggu, 6 Bulan, 6 Tahun

Sebelum Tido: 
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet: 
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS: 
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process: 
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje: 
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun): 
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon: 
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan: 
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan: 
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru: 
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Laaaa... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday: 
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV: 
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..



Nota Kaki : Kepada yang belum berkahwin jadikan sebagai ingatan, jangan semasa baru saja penuh kasih sayang tetapi semakin lama semakin berkurang. sepatutnya semakin lama semakin bertambah sayang (^_^).....
Biarlah ksh syg hgga akhr hayat.....Mudah2an bahagia dunia akhirat. . Amin. 

6 ulasan:

niesz berkata...

rasa klakar ade, rase takut pun ade..tkut husbnd yg kite sngka romantik boleh jd mcm ni lpas dh lame kawen..mesti dah xde seri je hidup kite nnti..hope lelaki yg kite pilih x mcm ni kan..

kakcik berkata...

Alangkah bahagianya kalau boleh saling memeberi dan menerima seadanya ...

mommylavender berkata...

kebiasaannye begitu la~ bila mase berubah,perilaku bertukar...bukan tak sayang tapi kometmen yg bertambh tggungjawab pun berlipat kali ganda mnjadikan ssorang tu sterss duk kl lagi la jemmm~ balik umah face kelat,tak dan dah nak beromentik.
`hee

Ain Zulaikha berkata...

hehehe biasalah tu kan, masa dulu semuanya manis, bila dah lama manis semua dah hilang.. tapi rasanya ada jgk lah pasangan yang tak buat cmni, sentiasa ada kemanisan dalam hidup diorang.. mungkin salah satu nye dengan cara jemaah :)

Warna Warni Kehidupan berkata...

adeh...pudar sudah...

Ayu Safieza berkata...

:) thank u for the reminder...salam ziarah...it is ok...jika keruh kita sama2 cari part man ayg jernih..tol tak? Happy marriage...