Gaya Hiasan

Gambar hiasan ruang tamu ni aku copy dan aku scan dari majalah keluarga tapi aku lupa keluaran bila...hehehe....Lalalala......Dah lama aku simpan gambar ni....Lepas aku baca kat libry opis,terus aku copy dan aku simpan untuk dijadikan koleksi....
aku tak tahu dalam banyak2 gambar hiasan....hiasan ni yang amat menggamit aku untuk terus memaku mataku....Aku suka sangat bila tengok gaya hiasan ni sebabnya sebelum aku jumpa gambar ni pun aku memang suka gaya hiasan macam nih....
Takper lah....kalau aku tak tatahias rumah aku macam ni sekalipun...sekurangnya aku dapat idea yang lain2 bila aku pandang gambar ni.....yang penting gaya hiasan rumahku gaya english....hehehe








Kabinet Dapur Dah siap.Huhuu (Dalam hati ada taman)

Sukanya hati aku sebab kabinet dapur yang aku inginkan sudah tersergam indah depan mata....
tak kisah la...biar lah tak sebesar mana...tapi kabinet dapur ini telah membuatkan aku rasa bahagia sekali...
Yer la...kat situ lah aku akan menunjukkan skill masakan aku tiap2 hari...kat situlah aku akan
masakkan makanan untuk suami dan anak2 aku....aku suka sangat.....kalau hari minggu mesti separuh hari aku kat dapur kan......sukanya aku...korang rasa tak apa yang aku rasa sekarang ni...berbunga sesangat!!!!!Dalam hati ada taman....rasa lah....kikikikik....rasa2 nak tiduq pun kat dapur....huhuhu....
















Cat rumah ....ruang tamu

Tetiba aku dan hubby tak sabar nak mengecat rumah baru kami....dengan semangat berkobar2 aku dan hubby ke kedai cat kat batu caves dan memilih warna yang kami inginkan......korang tau warna apa...
Hahaha...HIJAU APPLE lagi!!!!!

Pandangan di ruang tamu....




Dari ruang tamu ke dapur...



Pandangan dari dapur....

Dinding dekat tingkap.....grill...


Tinted cermin

ku pasang tinted untuk sejukkan rumah....bukan pasang econ...huhuhu
suke hati aku la....tak mampu la den nak berecon-econ dah...

Inilah hasilnya...
Aku amat berpuas hati dengan hasil kerja cina nih..
Pasang elok-elok yer uncle.....

bekerja keras bersama isterinya...suka aku tengok diorang bekerjasama...chehhh...
Tinted bilik air


Renovation Kabinet Dapur


Renovation kabinet dapur ......
Setelah aku kepeningan mereka design kabinet dapur untuk rumah aku....akhirnya dapat gak aku realisasikan...aku kerrr????hehehe...Mestilah yang buat tu kontraktor...tapi yang pastinya aku yang designer nya...huhuhu....Setelah membuka meja bulat dengan kontraktor (En.Azroy)...dan dia bersetuju dengan kehendakku....dan setelah aku bersetuju dengan harga yang diberikan (setelah berlaku tawar menawar....hehehe).....maka bermulalah reno...
diorang start dengan membuat table top dahulu...lepas tu kena tunggu kabinet tu disiapkan di kilang....mungkin lambat skit la kot sebab solid nyatuh....takper lah...lambat pun,lambat la...asalkan diorang buat spt yang aku nak dan sampai aku puas hati...
gambar kat atas tu adalah rekaan kabinet dapurku...





Hanya ada sinki dan table top jer....














Dan tra taa....dah pasang...tapi lom siap lagi.....abaikan je lah perkelahan kami yang dirancang itu...kikikik....