Tips Kejutkan Orang Bersahur


Dah mula umat Islam berpuasa , tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

TIPS 1
Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

TIPS 2
Tapi kalau masih tak berkesan

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

TIPS 3
tapi kalau masih tak berkesan gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

TIPS 4
tapi kalau masih tak berkesan gak...ni je la cara terakhir
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan..., kerana tuhan lebih menyayanginya

Sumber : Email Yahoo Group

8 ulasan:

eynda berkata...

Lawak ada...takut pun ada... :-)

LiNda berkata...

Macam2 cara . Tapi bab simbah air ngan baldi , lepas jirus jgn lupa larik, kang tak pepasal kena pelempang . hahaa

Yang last , memang sedih . huhuuu

Cik_daya berkata...

hihi....
selamat saya senang nak bangun sahur,

cheqna berkata...

salam
adik bongsu cheqna memang susah sket nak bangun..siap adik cheqna no. 2 baca yasin lagi
hehehehe

Iman berkata...

eynda:
Hahahha....saya pun gelak sorang2...

Tapi yang last tu...
memang satu peringatan untuk kita....

Iman berkata...

LiNda:
memang lawak la..tapi kalau jenis yang takleh terima...sajer jer cari nahas....hehehe

Tapi yang last tu...
memang satu peringatan untuk kita....

Iman berkata...

Cik_daya:
Yupp!!selamat bagi orang yang senang bangun...dan kalau bagi yang payah...kita try cara ni...hehehe

Iman berkata...

cheqna:
Hahaha...berkesan ke?kalau gitu,kena buat gak kat adik lelaki saya...susah betol nak bangun....rasanya kalau angkat dia letak kat luar rumah mau tak sedar nyer...memang susah...

kena try ni....:)