Mengemas Rumah

Aktiviti pertama hujung minggu bulan ramadhan....takder plan nak gi mana2 pun hari ni...lepas solat subuh dan baca Quran....aku terus memulakan projek pertamaku...hahaha...macam la tak biasa buat....cuma hari ni start awal sikit sebab aku dah tak payah pikir pasal nak buat sarapan untuk keluarga....
Fuhhh...lega!!!Akhirnya siap semua ku kerjakan....terasa betapa segarnya rumahku.....
walaupun tak pindah rumah baru lagi,rumah kerajaan ni pun tetap RUMAHKU SYURGAKU....
Aku tetap sayang kamu!!!!Aku tetap selesa berada di sini...
Setelah siap semuanya.....................
Pokok sireh puteri di atas meja makan...
Entah aper yang dibaca oleh hubbyku sayang sampaikan begitu khusyuk sekali....kalau ada yang perasan...sebelum ni takder bunga kat atas almari tu...hari ni tetiba terasa nak letak bunga lak kat atas tu...
Frame ni pun aku lap sampai bersinar...hehehe
Hehehe....bersinar2 kan...berkilauan gitu...

Hah ko....semua bersinar-sinar....
Bunga Kuning yang aku letak kat bilik tidur...ku letak kembali di ruang tamu...





Bibik yang kerajinan....


12 ulasan:

kak Erna berkata...

salam iman..cantiknya rumah..bersih..memang iman rajin mengemas..rumah kerajaan kat mana ni ye..cantik betul..

Iman berkata...

kak Erna:
Wslm kak...ala akak ni...biasa2 jer kak...

GreenJade berkata...

rajin nye Iman..bekilau dr sini nmpk nye hehe

tomel nye bibik tecit tuh hehehe

ozzy berkata...

salam..
Sangat cantik dan kemas..tahniah

MHps berkata...

Alahai... efisyennya pembantu sorang nih!! Mesti mahal upahnya, kan?..

EiJa ZaQuaN berkata...

kemasnya rumah...berkenan la tgk pokok sirih puteri tu..hehe

Iman berkata...

GreenJade:
Hehehe....kilauan hari minggu...
tu la...bila kita dah siap mop semua...tetiba lak dia yang rajin nak mop lagi...last2,ibu dia rehat...biarkan dia dengan dunia nya...nak banjir dibuatnya kat dapur tu...:-)

Iman berkata...

ozzy:
Terima kasih...:)

Iman berkata...

MHps:
Yupp!!!Efisyen sesangat...hehehe
bila kita dah siap mop semua...tetiba lak dia yang rajin nak mop lagi...last2,ibu dia rehat...biarkan dia dengan dunia nya...nak banjir dibuatnya kat dapur tu...:-)

Iman berkata...

EiJa ZaQuaN:
Terima kasih...pokok sireh puteri tu senang dijaga...:)

akuzle berkata...

wah2...beresih hingga meng'ciokkan' (ingat tak iklan neh? eheheh...)

kiter pon nk kne ngemops nanti...

cheqna berkata...

rajinnya

datangla umah cheqna lak
heheheehe