Gaya Hiasan English Yang Aku Rindukan....











Di sini aku letakkan gambar2 gaya hiasan kedesaan English...Aku suka sesangat...Tak tau kenapa.Harap tuan rumah halalkan gambar yang aku copy dan letak kat sini...Ketahuilah dan berbanggalah bahawa hiasan rumah kalian amat menarik dan cantik sekali....Dah lama dah ia dalam simpanan untuk dijadikan rujukan idea dalam menghias rumah aku nanti....Korang pun leh gak nak jenguk rumah diorang yang cantik ini....

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Gambar pertama paling cun, amat sesuai dgn gaya "kedesaan inggeris"...yg lain2 tu, bukannya x inggeris, tapi melampau2 sangat hiasannya, macam serabut sikit...cuba korang tengok majalah2 haisan dalaman inggeris yg sebenar...tak la seserabut mcm gambar2 di atas pun....cukup sekadar sebahagian saja yang "dibunga2 kan" yang lain x perlu. cukup sekadar cat putih kosong...atau pun (menurut contoh dlm majalah hiasan dalaman inggeris)...selain putih, sesuai juga cat biru muda, hijau muda, coklat muda, beige dan peach...peace...

Rosayu Ahmad berkata...

Saya pun mmg suka gaya vintage. ..dh mula mendecor sejak 4 tahun lalu...suka yg look sweets & xkerterlaluan..apa2pun mmg suka tgok hiasan rumah org lain sebagai panduan...

latifah harid berkata...

Terkejut akak bila tengok ruang tamu akak ada di dalam blog anda. Terima kasih kerana memaparkan gambar ruang tamu akak tu....